IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отново понижава цените на своите модели, този път в Южна Корея

Ценовите намаления се различават при различните модели, като варират от 3,5 млн. вона до 12,6 млн. вона

11:08 | 03.02.23 г. 2
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. е понижил цените на някои от своите модели в Южна Корея, като това е втори пореден месец, в който компанията предприема подобни мерки, за да запази конкурентоспособността си, съобщава Ройтерс, цитирайки местен служител по продажбите.

Цената на базовия модел на Model 3 сега възлиза на 59,9 млн. вона (48 728,50 долара), показва информация на уебсайта на компанията, което представлява спад с над 5% спрямо цената от предходния месец.

Model Y Performance сега се предлага срещу 82,69 млн. вона (67 050 долара), което е понижение с близо 13% спрямо януарската цена от 94,73 млн. вона (д76 812 долара).

Ценовите намаления се различават при различните модели, като варират от 3,5 млн. вона до 12,6 млн. вона.

Официалният представител на Tesla за страната потвърди новите цени при моделите.

Ройтерс съобщи в сряда, че Tesla планира да увеличи производството в своя завод в Шанхай през следващите два месеца, за да отговори на търсенето, стимулирано от агресивните ценови намаления на нейните най-продавани модели.

Водената от Илон Мъск американска компания се намира в разгара на поредица от ценови понижения в опит да задържи търсенето. В средата на януари Tesla понижи драстично цените на Model 3 и Model Y за американския пазар, за да се класира за пълния размер на федералните стимули, гарантирани в новия Закон за намаляване на инфлацията (IRA), подписан от президента на САЩ Джо Байдън през август. Цената на версията на Model 3 със задвижване на всички колела сега достига 53 990 долара, което представлява спад от 14% спрямо предходната цена от 62 990 долара. Цената на версията на Model Y с най-голям пробег вече е 52 990 долара – спад от 20% спрямо предишните 65 990 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 03.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 4
andy
преди 1 година
*** = отпадъци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
andy
преди 1 година
И безплатно да ми ги дават, не бих взел тези грозни ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още