IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda предупреди собствениците на 8200 автомобила Acura да не използват колите си

Повредени нагнетители на защитните надуваеми възглавници Takata могат да експлодират, застрашавайки живота на пътниците и шофьора в превозните средства

22:19 | 03.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Honda Motor Co. издаде предупреждение „Не шофирайте“ за 8200 автомобила Acura, моделни години 2001-2003 г., които са продадени в САЩ и имат неизправни нагнетители на защитните надуваеми възглавници, произведени от Takata, съобщава Ройтерс, цитирайки Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Регулаторът информира, че собствениците на тези превозни средства не трябва да ги карат, докато не бъдат ремонтирани, предупреждавайки, че „рискът за пътниците е голям“.

Повече от 30 смъртни случая по света - включително най-малко 23 смъртни случая в САЩ - и стотици наранявания в превозни средства на различни производители на автомобили от 2009 г. насам са свързани с нагнетителите за въздушни възглавници на Takata, които могат да експлодират, изхвърляйки потенциално смъртоносни метални частици в купето на превозното средство.

През ноември Stellantis призова собствениците на 276 хил. по-стари превозни средства в САЩ да не ги карат, след като през последните седем месеца бяха докладвани три смъртни случая при катастрофи, свързани с дефектни нагнетители.

Предупреждението се отнася за собствениците на моделите Dodge Magnum, Dodge Challenger, Dodge Charger и Chrysler 300.

Stellantis посочва, че са налични резервни въздушни възглавници от страната на водача за онези автомобили, подлежащи на сервизната акция от 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 03.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още