IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадска компания за рециклиране на батерии ще строи фабрика във Франция

Li-Cycle потвърди ангажимента си спрямо Европа, докато строи още две съоръжения съответно в Германия и Норвегия

15:47 | 27.03.23 г.
Фабрика на Li-Cycle за рециклиране на батерии в Онтарио, Канада. Снимка: Bloomberg L.P.
Фабрика на Li-Cycle за рециклиране на батерии в Онтарио, Канада. Снимка: Bloomberg L.P.

Li-Cycle Holdings Corp. обяви, че ще построи съоръжение във Франция за рециклиране на батерии от производителя на електрокари Kion Group, съобщава Ройтерс. Това бележи поредното разширяване на канадската компания, фокусирана върху рециклирането на литиево-йонни батерии.

Френското съоръжение, което се очаква да отвори врати през 2024 г., докато Li-Cycle изгражда подобни съоръжения в Германия и Норвегия, ще рециклира батерии, които захранват електрокарите на Kion и други тежки машини, предоставяйки на Li-Cycle нов източник на продукти, приключили своя експлоатационен жизнен цикъл, извън автомобилния пазар.

Li-Cycle отказа да разкрие размера на инвестицията за завода във Франция, въпреки че компанията разполага с годишен бюджет от 40 млн. долара за изграждане на такива съоръжения за обработка на батерии по целия свят.

„Силно вярваме в регионалния подход към рециклирането, тъй като нашите клиенти започват да локализират собствените си вериги на доставки“, изтъква Тим Джонстън, председател на Li-Cycle, пред Ройтерс. „Европа продължава да бъде център на растеж за електрификацията, така че ние ще продължим да растем там“, добавя той.

Li-Cycle изчислява, че по-голямата част от 1,7-те милиона електрокара на Kion се захранват от литиево-йонни батерии. Като се има предвид интензивната им употреба, тези батерии вероятно ще се износят по-бързо от онези, захранващи леките автомобили.

Европейската стратегия на Li-Cycle се основава отчасти на нейната северноамериканска мрежа от съоръжения за събиране и обработка на батерии от целия континент.

Централно съоръжение, което се строи в Рочестър, щата Ню Йорк, ще отделя литий, никел и други метали от рециклираните батерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 27.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още