IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari приветства споразумението за екологичните горива на ЕС

Решението ще даде на компанията "по-голяма свобода по отношение на производствената схема", изтъква изпълнителният директор на марката Бенедето Виня

22:15 | 27.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Ferrari Бенедето Виня приветства споразумението между Германия и Европейския съюз (ЕС) за освобождаване от първоначално предвидената забрана за продажба на превозните средства с двигател с вътрешно горене, които използват въглеродно неутрални горива, съобщава Ройтерс.

Решението ще даде на италианския производител на луксозни автомобили "по-голяма свобода по отношение на производствената схема", изтъква Виня по време на събитие, организирано от Ройтерс.

Ferrari, която е известна с мощните си автомобили с бензинови двигатели, вече произвежда плъгин хибриди, като обеща да пусне в продажбата своето първо изцяло електрическо превозно средство през 2025 г.

По думите на Виня новият електромобил ще бъде „уникален“, като отказа да сподели детайли относно дизайна, добавяйки, че „много често запазването на тайната е част от рецептата“.

Виня очаква цената на екологичните горива да падне, тъй като те ще се разработват интензивно през следващите години и добави, че Ferrari планира да се придържа към плановете си за електрификация.

Представяйки новия си бизнес план миналата година, Ferrari обяви, че напълно електрическите и хибридни модели ще представляват 80% от продуктовата гама на компанията до 2030 г. Останалите 20% все още ще използват двигател с вътрешно горене.

В началото на годината Ferrari патентова технология, която имитира шума на двигател с вътрешно горене, която ще се използва при електрическите модели на компанията. Патентът се отнася за „устройство за възпроизвеждане на звук, който може да бъде свързан с електрически мотор“, пише консултантската финансова група Oddo BHF.

Виня заяви пред инвеститори през юни, че звукът е едно от „основните неща, които характеризират Ferrari“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 27.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още