IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford увеличи цената на електрическия пикап F-150 Lightning заради високите разходи

Базовият вариант сега започва от 59 974 долара, която е с близо 50% повече спрямо цената от пазарния дебют на модела през 2022 г.

13:18 | 31.03.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ford Motor Co. отново повиши началната цена на своя популярен електрически пикап F-150 Lightning, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от уебсайта на автомобилния производител. Това е поредният случай, в който компанията прибягва до ценови увеличения, за да компенсира високите разходи.

Базовият вариант на електрическия пикап F-150 сега започва от 59 974 долара, като тук не влизат разходите за доставка и данъци. Това е с около 50% повече спрямо началната му цена, когато беше пуснат на пазара миналата година.

Базираната в Детройт компания възобнови производството на модела по-рано този месец, след като извърши сервизна акция поради дефект при батерийните клетки, които задвижват пикапите.

Увеличаването на цената е предшествано от поредица от намаления, започната от Tesla Inc. в края на миналата година, като ценовата война се прехвърли в Китай.

Седмица по-рано Ford обяви, че неговото звено за електрически превозни средства се очаква да загуби 3 млрд. долара тази година, но остава ангажирано с целта да постигне марж на оперативната печалба от 8% до края на 2026 г.

Концернът стартира мащабна реорганизация на бизнеса си миналата година с идеята да раздели групата на отделни звена – едно за електромобили и едно за конвенционални и търговски превозни средства - имаше за цел да позволи по-целенасочени инвестиции в области с висок растеж, подчертавайки колко ангажиран е автомобилният производител по отношение на електрификацията.

Ford сега е готов да направи следващата стъпка в този процес, разкривайки преработена структура за финансови отчети. Ръководството беше домакин на „обучение“ за анализатори и инвеститори в четвъртък, като се очаква да предложи пълен финансов отчет за първото тримесечие на 2 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 31.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 1 година
хех ... базата от $40 бона става $60 бона , а топ версията platinium удря $100 бона . не е зле за утвърдена марка ... въпреки че друзята антиваксъре-газовици-богаташи ще се разцъркат , че било скъпотия . ми не е , добре си е цената , те и нафтов нема си купят втора употреба , ама да поцъркат . интересно , ще могат ли да изплуват , щото имат зверски дълг , а с това натрупване на разходи по електрификацията , да не ги повлече ... ефективността на тесла е зверска и труднопостижима ... мдааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още