IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емблематичният микробус на Volkswagen се завръща в САЩ с електрическа версия

След продължила две десетилетия пауза германската компания отново предлага на американските потребители своя Transporter, който вече ще се казва ID.Buzz

19:50 | 02.06.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen AG отново предлага на потребителите в САЩ своя емблематичен микробус, като този път превозното средство ще бъде задвижвано изцяло от електричество, а името му е променено на ID.Buzz, съобщава Ройтерс.

Електрическият микробус, базиран на дизайна на предишните версии Transporter, ще се предлага на американския пазар от 2024 г., посочва Volkswagen, отбелязвайки, че това е своеобразно завръщане за модела след прекъсване в продължение на две десетилетия.

Въвеждането на изцяло електрическия ID.Buzz ще осигури на потребителите и специална дълга версия, която може да побере до седем пътника и която ще разполага с по-голяма батерия с капацитет от 85 киловатчаса.

Последният конвенционален микробус на Volkswagen, Transporter 4, напуска САЩ и Канада преди 20 години. „Въпреки това превозното средство запазва култовия си статус чак до наши дни“, изтъква компанията.

Всички електрически микробуси ID.Buzz за северноамериканския пазар ще се произвеждат в завода на Volkswagen в Хановер, Германия, като техните батерии ще могат да се зареждат до 80% за 25 минути на станциите за бързо зареждане.

Групата представи за първи път превозното средство в началото на миналата година в две основни версии: пътническа и товарна, известна като ID.Buzz Cargo. И двата варианта са налични в Европа от есента, като предварителните резервации са достъпни от миналия май.

През юни обаче компанията преустанови производството на електромобила поради проблеми с батериите, след като бяха открити дефекти по време на проверка на качеството. През следващия месец Volkswagen възобнови изграждането на ID.Buzz, отстранявайки наличните проблеми.

Концернът отхвърля идеята за американско производство на ID.Buzz, насочен към тамошния пазар. Очаква се продажбите на превозното средство за най-големия пазар в света по стойност на трансакциите да започне през 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 02.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още