IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След разговор с Тим Кук Мъск зарови засега томахавката

Двамата са „изяснили недоразумението“ относно предполагаемата заплаха за премахване на приложението на Twitter от App Store на Apple

08:52 | 01.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск изглежда се е успокоил за момента след словесните си нападки срещу производителя на iPhone Apple. Той е имал „добър разговор“ с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, написа самият Мъск в Twitter. Наред с други неща, двамата са „изяснили недоразумението“ относно предполагаемата заплаха за премахване на приложението на Twitter от App Store на Apple. Кук е уточнил, че компанията му никога не е обмисляла подобна стъпка. Apple все още не е направила изявление по въпроса, предава CNBC. В друг туит Мъск публикува кратък видеоклип на изкуствено езеро в центъра на Apple Park в Купертино, Калифорния.

Срещата бележи значителна деескалация дни след като Мъск избухна в Twitter, в който обвини Apple, че заплашва да изтегли приложението на социалната мрежа от App Store, и публикува, а след това изтри меме, в което намекваше, че по-скоро би „отишъл на война“, отколкото да плаща 30% от таксите за платформата на Apple.

Мъск и преди е атакувал остро Apple. В поредица от туитове в понеделник той се запита дали Apple мрази свободата на словото в Америка - тъй като компанията до голяма степен е спряла да рекламира в Twitter след сделката за смяна на собствеността. По-късно той заяви, че Apple е заплашила да изхвърли Twitter от App Store, без да посочи причина. Мъск бил разстроен и от предполагаемата „тайна“ такса за Apple за покупките в App Store, която се отнася до общоизвестния дял от приходите в размер до 30%.

В момента Twitter се опитва да възстанови намаляващото доверие на потребителите в сигурността на платформата с помощта на модела си за проверен абонамент Twitter Blue. Сертификатът за сигурност ще бъде въведен в петък, но само за мобилния софтуер iOS на Apple, съобщи новинарският сайт The Information, позовавайки се на лице, запознато с плановете. Тъй като Twitter въвежда офертата за абонамент чрез актуализация на приложението за iOS, компанията се нуждае от одобрението на Apple като част от процеса на преглед, се казва в материала. Версията за Android ще бъде актуализирана по-късно.


Според бившия ръководител на отдел „Доверие и сигурност“ Twitter не е станал по-сигурен при управлението на Мъск. Компанията вече не разполага с достатъчно персонал за работа в областта на сигурността, заяви Йоел Рот в първото си интервю, след като се оттегли този месец. След като Мъск пое платформата на социалната медия, Рот написа в Twitter, че при основателя на Tesla сигурността се е подобрила в някои отношения. На журналистическа конференция, когато го попитаха дали все още мисли така, той отговори кратко, но еднозначно: „Не“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 02.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още