IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Само потвърдени акаунти ще могат да гласуват в анкети в Twitter

Промяната в политиката ще влезе в сила на 15 април

11:47 | 28.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Илон Мъск обяви, че само потвърдени акаунти в Twitter ще могат да гласуват в анкети в платформата от 15 април – ход, с който главният изпълнителен директор на социалната мрежа вярва, че ще адресира проблемите с развитите ботове с изкуствен интелект, предава Ройтерс.

Освен това Мъск каза, че потвърдените акаунти ще отговарят на условията за участие в препоръките в секцията For You в Twitter, която показва поток от туитове от различни профили.

 

Twitter не е отговорила веднага на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса.

Миналата година Мъск заяви, че социалната мрежа ще ограничи гласуването по въпроси, свързани с политиките, до абонатите на услугата Twitter Blue.

Промените означават, че потребителите ще трябва да плащат, за да попадат в потока от публикации на другите. Според Мъск това е „единственият реалистичен начин да се отговори на развитите рояци от ботове с изкуствен интелект“, пише The Verge.

Трябва да се има предвид, че туитовете на Мъск невинаги са се превръщали в политики. Може би най-очевидният пример за това е обещанието му от февруари, че компанията ще започне да споделя рекламните си приходи с абонатите на Twitter Blue – нещо, което все още не се е случило два месеца по-късно.

През същия месец изпълнителният директор обеща още да отвори кода на алгоритъма на компанията до 5 март, което също не е факт, въпреки че сега твърди, че ще се случи на 31 март, без да споменава предходния краен срок.

Новото решение на Мъск е част от опитите му да стабилизира финансите на компанията, след като редица рекламодатели се отдръпнаха от нея след придобиването ѝ, тъй като не одобряват политиките, водени от милиардера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 28.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още