IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Elliott Management реши да не номинира директори за борда на Salesforce

Инвеститорът активист е доволен от резултатите на софтуерния гигант

17:15 | 27.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg

Американският софтуерен гигант Salesforce обяви, че активистът инвеститор Elliott Management Corp е решил да не се включва в номинациите на директори за борда поради силните финансови резултати и инициативите, свързани с трансформацията през 2024 г., предава Ройтерс.

„Salesforce и Elliott се ангажираха да продължат продуктивните работни отношения, които развиха заедно“, гласи съвместно изявление на компаниите.

По-рано този месец Ройтерс писа, че Elliott е номинирала списък от директори в борда на Salesforce.

Горе-долу по същото време Salesforce даде оптимистична прогноза за печалбата си за цялата година и удвои програмата си за обратно изкупуване на акции до 20 млрд. долара. По този начин тя успокои инвеститорите активисти, които настояваха за промени, предвид забавянето на растежа.

Elliott разкри, че притежава дял от Salesforce за няколко милиарда долара, през януари. Други хедж фондове с участие в компанията включват Inclusive Capital Partners на Jeff Ubben, Starboard Value на Джеф Смит, ValueAct Capital и Third Point.

Преди дни пък стана ясно, че Salesforce може да се насочи към нови съкращения на служители, а решението ще е свързано с опитите за подобряване на рентабилността. Новината беше обявена от главния оперативен директор Браян Милхам, който подчерта, че при „нужда от промяна“, ще последват съкращения.

Междувременно консултантската компания Bain & Co. извършва преглед на бизнеса на гиганта в облачните услуги, но предстои да обяви финалните си препоръки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 27.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още