IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu: Много скоро ще пуснем модела Ernie 3.5

Китайският гигант влиза в надпреварата на моделите за генеративен изкуствен интелект

10:28 | 26.05.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на китайския гигант в сферата на онлайн търсачките Baidu Робин Ли заяви, че "много скоро" компанията ще пусне официално своя Ernie 3.5 - модел на генеративен изкуствен интелект, който ще стои зад подобния на ChatGPT Ernie Bot и зад търсачката на гиганта, предава Ройтерс.

Ли обяви новината по време на Zhongguancun Forum, едно от най-известните китайски технологични събития. Това се случи около два месеца след като Ernie Bot беше представен пред публика, но получи смесени отзиви.

Оттогава Ernie Bot и други продукти, захранвани от езиковия модел за генеративен изкуствен интелект на компанията, остават в тестов режим. Само ограничен брой компании и потребители са поканени да тестват продуктите и да дават обратна връзка за представянето им

Baidu е само една от множеството технологични компании в света, които се опитват да си извоюват по-добри позиции на пазара на решения с изкуствен интелект и развиват собствени езикови модели в тази област. През ноември OpenAI пусна своя чатбот ChatGPT, който бързо придоби огромна популярност и даде начало на надпреварата в развитието на генеративния изкуствен интелект в Силициевата долина и по целия свят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 26.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още