IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Realme залага на растеж в България през 2023 г. и пуска нов бюджетен смартфон

Моделът C55 ще се предлага в два цвята на цена от 399 лева

14:09 | 22.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: realme
Снимка: realme

Китайският производител на смартфони realme е записал 8% растеж за 2022 г. спрямо преходната година, като в България постигнал два пъти по-голям ръст, що се отнася до продадените бройки. Това разкри на събитие за медии Димитър Малчев от българския екип на гиганта.

По думите му за година на българския пазар брандът е успял да си извоюва между 5 и 6 процента пазарен дял, а амбицията за 2023 г. е той да нарасне още.

Същевременно от днес компанията пуска у нас новия си модел в бюджетната C серия – realme C55, който е наследник на C35 и ще се предлага на цена от 399 лева. За разработката му realme е взела предвид актуални данни за това от какво се нуждаят потребителите. Проучване на бранда показва, че 70% от потребителите искат повече място за съхранение, над 56% - по-добра камера, а над 50% - по-бързо зареждане.

realme C55. Снимка: realme realme C55. Снимка: realme

C55 пристига у нас в конфигурация, включваща 6GB RAM и 128 GB вградена памет. Телефонът е с 6,72-инчов LCD дисплей и Full HD+ резолюция с 90Hz опреснителна честота. Дизайнът е изчистен, а самото устройство е дебело едва 7,89 милиметра. За сравнение предшественикът realme C35 беше 8,1 милиметра.

Устройството разполага с т.нар. Mini Capsule, малко поле, наподобяващо Dynamic Island на iPhone, което визуално обгражда камерата и в него се виждат известия. Това е първият смартфон на китайската компания с тази функция.

Що се отнася до камерите, моделът залага на 64MP основна камера с изкуствен интелект, допълнена от 2MP сензор за дълбочина, докато селфи камерата е 8MP.

Батерията на смартфона е с капацитет от 5000 mAh, а освен силиконово калъфче, в кутията потребителите ще открият и 33W SuperVOOC зарядно.

От днес на българския пазар ще се предлага черният вариант на realme C55 с цвят Rainy Night, а до седмица се очаква да пристигнат и бройки с цвят Sunshower, уточни Малчев.

Като цяло C серията се представя особено добре в България, отговаряйки за около 80% от продажбите на realme в страната, коментира Димитър Малчев. На средния клас устройства на компанията се падат около 15% от продажбите у нас, а останалите 5% са за високия клас смартфони от GT серията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 22.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още