IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закъснение в производството поставя под въпрос дебюта на очилата Apple през юни

Самата компания не е съвсем уверена, че новото устройство ще може да повтори успеха на iPhone, твърди Мин-Чи Куо

12:40 | 31.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Масовото производство на очилата за смесена реалност на американския технологичен концерн Apple е било отложено с още един до два месеца, съобщава добре информираният анализатор Мин-Чи Куо, според когото това поставя под въпрос премиерата им на WWDC 2023 в началото на юни. 

Анализаторът твърди, че и самата компания не е съвсем уверена, че очилата ѝ ще могат да повторят успеха на iPhone, заради което масовото им производство е било изместено отново с месец-два за средата или края на третата четвърт на 2023 г., което означава август-септември. 

Така това поредно забавяне поставя под въпрос дали Apple ще успее да представи продукта си по време на световната си конференция за разработчици, за която вече разпрати покани за 5 юни, предава CNBC. 
 

В миналото обаче Apple е обявявала някои от новите си продукти месеци преди пускането им на пазара. Apple Watch беше представен през септември 2014 г., но беше пуснат на пазара едва през април 2015 г.

Куо заяви, че основните опасения за Apple са свързани с по-широкия икономически спад, „компромисите", които компанията е направила в името на масовото производство, несигурната екосистема и възприемането от страна на разработчиците, както и сравнително високата цена. Куо очаква, че Apple ще предложи цена на очилата от 3000 до 4000 долара или повече.

Apple очаква да продаде най-много 300 хил. очила през 2023 г., пише още анализаторът.                                                                                                              

В неделя Bloomberg съобщи, че мениджърите на Apple смятат, че компанията ще продаде „около един милион броя" от очилата, които според агенцията ще бъдат наречени Reality Pro или Reality One, през първата пълна година на продажби.

Най-голямата надежда за Apple е ръстът на очилата да съвпадне с траекторията на Apple Watch, като от „малка част" от бизнеса на компанията се превърне в „централен елемент“. 

Куо е смятан за един от най-точните анализатори на Apple и е съобщавал за променящия се подход на концерна към пускането на дългоочакваните джаджи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 31.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още