IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi ще произвежда аудио продукти в Индия

Компанията ще разчита на партньорство с Optiemus Electronics

21:58 | 29.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Индийското звено на китайския технологичен гигант Xiaomi ще започне да произвежда безжични аудио продукти в Индия чрез партньорство с производителя на електроника Optiemus. Това е нов опит за допълнителна локализация на операциите на компанията, предава Ройтерс, позовавайки се на официално изявление.

Xiaomi India ще направи първите си местни аудио устройства в завода на Optiemus Electronics в северния щат Утар Прадеш, като потвърди, че цели 50% увеличение на производството на компоненти в страната до 2025 г.

Това се случва в момент, в който компанията, която стои зад марката смартфони Redmi, наскоро загуби водещото място на пазара на смартфони в Индия от южнокорейския гигант Samsung.

Xiaomi не споделя точно какъв вид аудио продукти ще произвежда в индийския завод, но е „ангажирана с осъществяването на още такива съвместни проекти за широк кръг от категории от нашата продуктова линия“.

Xiaomi, която произвежда на място по-голямата част от смартфоните и телевизорите, които продава в Индия, не споделя кога ще започне да прави аудио продуктите. Тя продава колонки и различни модели слушалки в Индия.

От своя страна, индийското правителство се опитва да накара различни международни компании да инвестират в местно производство, като част от визията си да направи страната по-малко зависима от други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 29.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още