IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството преразпредели част от парите за ремонт на МиГ-29

Министерският съвет одобри и проект за покупката на зенитно-управляеми ракети за патрулните кораби

17:33 | 28.09.22 г. 1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Служебният кабинет одобри преразпределение на разходи, предвидени в държавния бюджет, част от които бяха предназначени за поддръжката на самолетите МиГ-29, съобщават от превителствената пресслужба. Постановлението насочва към Министерството на отбраната малко над 109,6 млн. лева, които бяха вписани в чл. 1, ал. 5, т. 7,2 в Закона за държавния бюджет за 2022 г., които трябваше да бъдат разходени за придобиване, модернизация и ремонт на въоръжение, техника и боеприпаси.

Преди дни пред bTV командирът на база "Граф Игнатиево" ген. Николай Русев каза, че ремонтът на самолетите МиГ-29 е много скъп, но ще вземем двигатели от Полша, за да бъдат сменени и самолетите да могат да летят и през 2023 г.

С отделно решение на правителството днес (28 септември) е одобрен и проект за покупката на зенитно-управляеми ракети VL MICA, които са предназначени за зенитен комплекс MICA на многофункционалните модулни патрулни кораби, закупени по договор от 2020 г.

Патрулните кораби са основополагаща единица за Военноморските сили на България, уточняват още от правителството. Противовъздушната отбрана на корабите се осигурява ефективно чрез използване на зенитни управляеми ракети, чиято зона на въздействие позволява бързо противодействие на заплахи на големи дистанции и с висока точност.

Зенитните управляеми ракети са основно средство за поразяване на противниковите средства за въздушно нападение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 28.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bigi
преди 1 година
Всв едно имаш Трабант от 1980 г и на всеки 2 г даваш по 30 000 лв да го ремонтираш, вместо да изкараш 50 000 лв и да си купиш една чисто нова кола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още