IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуализират плановете за защита при бедствия у нас заради войната в Украйна

Местните власти и МВР ще направят преглед на индивидуалните и колективни средства за защита при кризи, реши Съветът по сигурността към МС

20:21 | 29.09.22 г.
Снимка: Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе основна тема на провелото се днес заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателстван от премиера Гълъб Донев, съобщават от правителствената пресслужба.

В хода на дискусията членовете на съвета са се обединили единодушно около решението отговорните институции да направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия. Заедно с това представителите на местната власт в координация с МВР да  организират преглед за наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи.

Специален акцент е бил поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт.

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността са били обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението.

За заседанието на Съвета по сигурността към МС съобщи служебният премиер Гълъб Донев в неделя. Тогава той отново подчерта, че има риск за националната сигурност на България, но до момента за страната ни няма пряка военна заплаха. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 29.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още