IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК: Избирателната активност към 11 часа е 8,89%

Пред секции в Турция е имало агитация на турски език за определена политическа партия, а ЦИК е препратила сигналите към Министерството на външните работи

12:40 | 02.10.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Избирателната активност към 11 ч. е 8,89%, заявиха от Централната избирателна комисия (ЦИК) по време на пресконференция, информира БНР.

Вотът за ново Народно събрание започна в 7 часа сутринта, като няколко машини за гласуване не заработиха в началото на изборния ден.

Гласува се в 12 934 избирателни секции в страната и чужбина, като в чужбина те са 755. В 15 избирателни секции се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини, за още 2 се решава дали това да стане.  121 са секционните избирателни комисии в болници, подвижните избирателни секции са общо 292. Секциите с хартиени бюлетини са 3264.

"Към момента за страната с подадени десет сигнала за проблеми с гласуването в страната - три са за нарушения в секционни избирателни комисии, два от тях са за това, че не е започнал на време изборния  ден, но са подадени преди началото на изборния ден. Всички СИК-ове работят. Имаме и две жалби за предизборна агитация в изборния ден, по една вече сме взели решение“, посочва Росица Матева, говорител на ЦИК.

Избирателна активност в България към 11 часа. Източник: ЦИК Избирателна активност в България към 11 часа. Източник: ЦИК

Пред секции в Турция е имало агитация на турски език за определена политическа партия, а ЦИК е препратила сигналите към Министерството на външните работи.

На две места в чужбина гласуването вече приключва. Това са Нова Зеландия и Австралия.

Навсякъде в страната и в Европа гласуването протича нормално, съобщиха още от ЦИК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 02.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 1 година
До: zelka007 ( Аааа , пропуснах , изгониха една сюрия подпоручици на КГБ, също добро дело !! )Това даже не е верно, външно министерство беше при ИТН, ИТН изгониха дипломатите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 1 година
До: zelka007 даже не е нужно да правиш такъв анлиз... само виж последните 3 месеца ква помия се излизва към тях от всички :):) а те реално управлявах 7 месеца, без да имат и половината власт в държавата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
До: doba ... Кирил и Асен свършиха няколко полезни за държавата неща . Отвориха вратата за втечненият газ в БГ и затвориха на гъспром . Доказаха , въпреки че нямаме терминал за втечнен , спокойно можем да купуваме и внасяме . И всичко е било въпрос на воля . и желание . И прецакаха на Бащицата кльопачката от ББР . И придвижиха държавата с още една крачка към еврото ... Кво не им харесваш ?! ... :))) ... ( Аааа , пропуснах , изгониха една сюрия подпоручици на КГБ, също добро дело !! )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
doba
преди 1 година
Лично аз бях решил да не гласувам, НО след като чух тъпотиите на Кире-то си надигнах г*за.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
RoyBatty
преди 1 година
По телевизиите агитацията е нечувана ( най-вече канал 1 ).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още