IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избран е изпълнител за извършване на спешна медицинска помощ по въздух

Очаква се до средата на юли България вече да разполага с вертолети и екипажи

18:43 | 01.06.23 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Италианската компания ALIDAUNIA S.R.L. е избрана за изпълнител за извършване на полети с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ по въздуха (HEMS). Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа днес решението за избор на изпълнител, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Процедурата за избор на изпълнител за извършване на полети с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ по въздуха (HEMS) бе открита в края на март. До изтичането на крайния срок на 4 май 2023 г. оферти са подадени от италианската компания ALIDAUNIA S.R.L. и испанската компания AVINCIS AVIATION ESPANA, SAU.

„Щастлив съм, че две от най-реномираните европейски дружества в областта на спешната медицинска помощ по въздуха взеха участие в процедурата. Надявам се, че до средата на месец юли 2023 г. България вече ще разполага с вертолети и екипажи“, коментира вицепремиерът Христо Алексиев. 

Полетите предстои да се изпълняват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, осигурени от държавата, с хеликоптери и персонал за всяка база. 

Поръчката е за период от две години с възможност за удължаване за още една.

В съобщението на министерството се уточнява, че на първо място е класирана ALIDAUNIA S.R.L.след разглеждане и оценка на ценовите предложения съгласно предварително определения критерий „оптимално съотношение между качество и цена“, съобразно предложените параметри за изпълнение на обществената поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 01.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още