IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Стокхолм наложи глоба на SAS заради забавено изявление за пилотската стачка

Глобата е три пъти годишната такса, която авиокомпанията плаща на борсата, смята SAS

16:39 | 24.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg
Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg

Дисциплинарната комисия на борсата в Стокхолм глоби шведската авиокомпания SAS заради забавяне в предоставянето на информация около пилотската стачка в началото на юли, съобщи Ройтерс.

Според SAS на репортери, чакали пред сградата, където са се водили преговорите, им е била дадена информация за тези преговори и за стачката няколко минути, преди компанията да публикува официално изявление по темата.

Според авиокомпанията Nasdaq Stockholm, която управлява фондовата борса в столицата, е наложил глоба, чийто размер е три пъти годишната такса към борсата. В отделно изявление Nasdaq Stockholm посочват, че размерът на глобата е 175 553 щатски долара.

"SAS е предприела мерки да подсили процедурите, целящи вътрешната информация да не достигне до медиите преди компанията да е приключила с разпространението на регулаторното прессъобщение", се казва в изявлението на SAS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 24.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още