IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската Multivac разшири производствената си база в Божурище

Инвестицията е за около 6 млн. евро, ще бъдат разкрити около 100 нови работни места 

09:39 | 28.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новата сграда. Снимка: Multivac
Новата сграда. Снимка: Multivac

След едногодишни строителни работи германската компания Multivac официално откри разширението на производствената си сграда в Божурище. На площ от около 5600 квадратни метра са разположени допълнителни производствени и монтажни площи, както и модерни офиси, а инвестицията е за около 6 млн. евро. Първоначално се планираше да бъдат вложени 8,7 млн. лева, а разширението да се открие до края на миналата година. 

„Радваме се, че новата сграда ще ни позволи да увеличим значително капацитета си за производство на ламарина, както и за електрически и механичен монтаж на място. Благодарение на най-новите производствени технологии заводът е много ефективен и предлага идеални производствени условия“, каза по време на официалното откриване главният оперативен директор на германския концерн д-р Кристиан Лау. 

„Като част от разширяването ще създадем около 100 нови атрактивни работни места в производството. Разширяването също така подчертава отличното ни развитие в България“, подчертава пък Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор на „Мултивак България ЕООД“, цитирана в прессъобщението.   

„Обектът в Божурище, който бе пуснат в експлоатация през 2018 г. и снабдява различни компании от нашата група, се превърна в стратегически компонент на нашата глобална поизводствена мрежа пред последните години. Търговската компания за България също се помещава на това място със собствен шоурум и възможности за обучение на клиенти и служители, така че сега имаме общо около 230 служители на място", обобщава Кристиан Трауман, главен изпълнителен директор и говорител на ръководството на Multivac.

Освен производственото предприятие в България Multivac има още дванадесет производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, а в момента се изгражда още един завод в Индия.

Момент от церемонията по откриването на разширеното производство. Снимка: MULTIVAC Момент от церемонията по откриването на разширеното производство. Снимка: MULTIVAC

Multivac е компания за опаковане на всички видове хранителни продукти, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Портфолиото ѝ включва различни технологии за опаковане, както и решения за автоматизация, системи за етикетиране и контрол на качеството.

Служителите на групата в целия свят са около 6900.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 28.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още