IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ откри новата си академична 2022/2023 година

ВУЗФ е различен университет и вие ще се убедите в това от първия ден, заяви пред студентите ректорът проф. д.ю.н. Борис Велчев

11:49 | 04.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ВУЗФ
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) откри новата си академична година с тържествена церемония на 3 октомври 2022 г.

„ВУЗФ е различен университет и вие ще се убедите в това от първия ден“, с тези думи започна приветствието си ректорът на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев. Той призова студентите да се възползват от всичко, което университетът прави за тях, защото основната задача на висшето училище е не просто да им преподаде знания, а да ги научи да мислят, да разширят хоризонтите си и да им помогне да постигнат най-доброто, на което са способни.

„Пред вас стоят вашите преподаватели, които са едни от най-добрите в България. Тук ще учите не просто от академични хора - професори и доценти, във ВУЗФ ще срещнете вашите ментори, приятели и подкрепяща Ви среда. Вашите преподаватели са и изпълнителни директори на големи компании и хора на високи позиции в бизнеса, които ще ви помогнат да изградите вашия професионален път. И най-важното - не забравяйте, че студентският живот не е само учене“, допълни още проф. Велчев.

Приветствие към студентите отправи проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на Република България, която поздрави студентите за избора им да учат в престижния бизнес университет. Тя поздрави ръководството на ВУЗФ за усилията, които е положило през тези 20 години да постигне качествено и модерно образование за студентите си, за да бъдат признати в своята сфера и да имат самочувствието, че не просто знаят и могат, а че имат подкрепата на своите преподаватели.

„Само знанието ще ви направи свободни“ с тези думи проф. д-р Диана Ковачева завърши приветствието си към всички студенти на ВУЗФ.

Приветствие към студентите отправиха още Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. От името на студентите приветствие поднесе и Венеция Любомирова, студентка в 3 курс във ВУЗФ.

По време на церемонията бяха връчени и дипломите за заемане на академични длъжности на проф. д-р Станислав Димитров, проф. д.н. Красимир Тодоров и доц. д-р Валентина Григорова-Генчева.

Последна актуализация: 11:50 | 04.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още
Финанси виж още