IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Администрацията на Байдън бърза да изготви регулации за енергийните стимули

Електромобилната индустрия чака повече подробности относно дефиницията на „чуждестранно лице, пораждащо загриженост“

22:15 | 05.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Министерството на финансите на САЩ ускорява формулирането на десетки регулации, свързани с енергийните данъчни стимули на стойност 270 млрд. долара, включени в подписания от президента Джо Байдън законопроект за климата и данъците, съобщава Bloomberg.

Министерството на финансите обмисля как да изготви регулации, които ще осигурят нови и по-ефективни енергийни данъчни облекчения, вариращи от потребителски кредит от 7500 долара за покупка на електрически превозно средство до стимули за производителите на вятърни турбини и слънчеви панели. Правителството търси начини за прилагането на климатичните точки от Закона за намаляване на инфлацията до 4 ноември или по-рано.

„Трябва да действаме бързо, за да реализираме тази политика“, изтъква пред журналисти Джон Подеста, старши съветник в Белия дом, който отговаря за енергийните въпроси. „Опитваме се да направим това експедитивно. Ще видите някои от тези насоки преди края на годината“, добавя той.

Целта да се завърши процесът на изготвяне на регулации за някои програми през следващите месеци означава, че Службата за вътрешни приходи (IRS) ще трябва да действа много по-бързо от нормалното. Заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо каза, че неговият отдел и IRS увеличават своите служители, за да успеят да спазят тези крайни срокове.

Производителите на оборудване, производителите на автомобили и инвеститорите в енергетиката с нетърпение очакват насоките на Министерството на финансите, които ще им дадат яснота за това как да кандидатстват за стимулите в размер на милиарди долари. Остават много нерешени въпроси за това каква част от помощта ще бъде реализирана, което кара много предприятия да се притесняват относно ангажименти с проекти, докато няма яснота за това как могат да получат подкрепа.

Секторът на електрическите превозни средства, например, иска да разбере повече подробности за това как администрацията на Байдън планира да дефинира „чуждестранно лице, пораждащо загриженост“ в случаите, когато инвеститор от страна в черния списък има малък дял в компания за производство на батерии. Съгласно новия закон електрическите превозни средства, при които батериите са произведени с компоненти от Китай или други „чуждестранни субекти, предизвикващи загриженост“, няма да отговарят на условията за стимули след 2023 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 05.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още