IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Ще ме арестуват във вторник

Предходният американски президент призова поддръжниците си да излязат на протест, ако това се случи

18:51 | 18.03.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Al Drago/Bloomberg
Снимка: Al Drago/Bloomberg

Докато федералните, щатските и местните власти в Ню Йорк се подготвят за възможността Доналд Тръмп да бъде криминално обвинен във връзка с тайно плащане на пари на порнозвезда, предходният американски президент използва социалните мрежи, за да каже, че очаква да бъде арестуван във вторник, пише CNBC.  

Тръмп цитира изтекла информация от „корумпираната“ Окръжна прокуратура в Манхатън и призова поддръжниците си да протестират в негова подкрепа.

„Водещият кандидат на републиканците и бивш президент на Съединените американски щати ще бъде арестуван във вторник следващата седмица“, написа Тръмп в собствената си социална мрежа Truth Social. „Протестирайте, върнете ни нацията!“

Жури изслушва свидетелски показания, свързани с плащане към Сторми Даниелс през 2016 г., в Наказателния съд в Долен Махнатън, но до този момент не са правени публични изявления за това кога и дали Тръмп ще бъде обвинен. Органите на реда в Ню Йорк вземат мерки за сигурност, в случай че Тръмп все пак бъде криминално обвинен.

Ако му бъде повдигнато обвинение, кандидатът за президент на републиканците за изборите през 2024 г. ще стане първият бивш държавен глава, изправен пред криминални обвинения.

Окръжната прокуратура на Манхатън отказва да коментира въпроса, както и адвокатът на Тръмп Джоузеф Такопина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 18.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
doba
преди 1 година
Бегай при харабите, Дончо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
cymru
преди 1 година
Тикви и Мати Хари навсякъде
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 8
zelka007
преди 1 година
хаха ... в случаят гнъста сам се е прецакал ... адвокатът му нема начин да не го е предупредил , че плащайки така , без официално да е вписано никъде , си е престъпление , и се води опит за прикриване на друго престъпление до доказване на противното ... колко други големи поразии е направил , но ще му скъсат (цензура) за нещо дребно ... ам и тая кuфла , как изкарала едни 120бона лесни пари ... но кога си елементарен мошшшеник си е за цел живот ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още