IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рейтингът на одобрение на Байдън продължава да се движи към историческото дъно

Според новите данни одобрението на президента достига 38% спрямо 45% през февруари и 41% през януари

19:28 | 23.03.23 г. 4
Автор - снимка
Създател
Президентът на САЩ Джо Байдън. Снимка: Bloomberg L.P.
Президентът на САЩ Джо Байдън. Снимка: Bloomberg L.P.

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се понижи спрямо нивото от предходния месец, доближавайки се до най-ниската точка, откакто той встъпи в длъжност като държавен глава, докато администрацията му се опитва да създаде усещане за стабилност на фона на продължаващата криза в банковия сектор, пише Fortune, цитирайки проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси за Асошиейтед прес и NORC, което показва, че през последните няколко месеца има лека промяна в подкрепата за Байдън.

Според новите данни одобрението на президента достига 38% спрямо 45% през февруари и 41% през януари.

Рейтингът на одобрение на Байдън достигна най-ниската си точка по време на президентството му миналия юли – 36% - тъй като цялата тежест от нарастващите разходи за бензин и храни започна да помрачава сериозни настроенията на домакинствата в САЩ.

През последните месеци рейтингът на одобрение на Байдън се движи над 40%.

Интервютата с респондентите показват, че обществеността изпитва смесени чувства към Байдън, който се очаква да обяви кандидатурата си за преизбиране това лято.

Когато става въпрос за президента, хората обикновено не се люшкат между крайностите на абсолютна лоялност и агресивна омраза, които са характерни за разделената политика на тази епоха.

„Не мисля, че той най-добре представя моята позиция и проблеми. Но знам, че да бъдеш президент е свързано с компромиси“, споделя 30-годишният Андрю Дуайър, анализатор от Милуоки, по темата за Байдън.

Спред проучването едва 31% от анкетираните одобряват управлението на настоящия държавен глава в сферата на икономиката, което е приблизително същото ниво като това преди година. Управлението му на икономиката се определя като слабо поне от края на 2021 г., когато инфлацията се превърна в голям проблем за бизнеса и домакинствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 23.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 3
earth1225
преди 1 година
Чета коментар 1: Леле, леле то тук и лекарствата няма да помогнат. :/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
scott
преди 1 година
Добрите войни правят добрите крале
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
zelka007
преди 1 година
До: wart... той едва ли ще се спомине , ама ти внимавай да не се задавиш от жлъч и телесни сокове ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
wart
преди 1 година
Джо ти изкуфял престъпник ! Джо ти изпечен стар бандит! - Ти си убиец ! Сякаш всичко това не е достатъчно взриви и двата газопровода ! - Джо ти си терорист и то Международен ! Господ теб,Сорос кога ще прибере при себе си достатъчно злини извършихте на тоя свят. О Господи ! Прибери тези престъпници които извършиха толкова злини на тоя свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още