IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български бизнесмен купи апартамент на Джефри Епстийн в Париж за 10 млн. евро

Георги Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение

15:10 | 01.12.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Луксозният апартамент в Париж, който преди време беше собственост на покойния бивш финансист Джефри Епстийн, обвинен в педофилия и трафик на непълнолетни, е бил продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщава Bloomberg.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“. Името му бе свързано с убийството на пловдивски митничар и негов бивш бизнес партньор през 1999 г.

Имотът с площ от 685 кв. м – два съединени апартамента, обзаведени от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-бляскавите сгради“ на булевард „Фош“ с гледка към Триумфалната арка от всекидневната, показва вече неактивната обява за продажбата му, публикувана в Sotheby’s. Част от приходите от продажбата ще бъдат използвани за разплащане по неудовлетворени искове от жертви на Епстийн, съобщи адвокат на управителите на имуществото му.

Епстийн беше арестуван по обвинения в сводничество през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция. Макар че финансистът беше намерен мъртъв в килията му в САЩ месец по-късно, разследването на деянията му продължи и включваше полицейски обиск на апартамента в Париж.

Сделката между JEP, френска компания собственост на управителите на имуществото на Епстийн, и Георги Тучев е финализирана на 29 юни, сочат документи, видени от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант по сделката срещу хонорар от 420 хил. евро. Първоначално имотът беше обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.

Продажбата на имота, който разполага още със студио и малък апартамент на горния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Вейнер, адвокат на управителите на имуществото на Епстийн.

Апартаментът, който се намира на втория етаж, а таваните му са високи пет метра, има няколко гостни и спални, включително голяма спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център, сочат документи и данни от обявата. Епстийн е прибавил и стая за масаж при преустройството преди две десетилетия.

Дъщерята на 57-годишния Тучев е съобщила в неотдавнашно интервю за Bloomberg, че фирмата „Готмар“ е постигнала общи приходи от продажби за над 12 млн. евро през 2020 г.

„Готмар“, Тучев и дъщеря му не са отговорили на многобройните опити на Bloomberg за контакт с тях по имейл или по телефона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 01.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още