IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сградата на Телефонната палата е продадена за 22 млн. лева

Купувач е "ГПП Мениджмънт" след четири заличени възбрани

22:12 | 31.03.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Сградата на Телефонната палата в София е купена от "ГПП Мениджмънт" ЕООД  за 22 милиона лева, съобщава компанията. Покупката се извърши след заличаването на четири възбрани, наложени от държавата, "с одобрението и под надзора на компетентния български съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика", пише в съобщението. 

Предишният собственик е Васил Божков, който избяга преди години в Дубай.

Плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента не отговаря на съвременните земетръсни норми. От години сградата е оставена без поддръжка и по тази причина се превръща в опасна за живота и здравето на българските граждани. 

Според съобщението намеренията на новия собственик са сградата да се превърне в многофункционална, като същевременно се запази историческото й излъчване.

Наред с това сградата ще обогати културния облик на централната част на столицата. Инвеститорът държи изключително много на ландшафта и при изграждането на сградата ще го обогати в максимална степен. Сигурни сме, че след въвеждането на новия проект в експлоатация жителите и гостите на град София ще се радват на автентична европейска сграда, която да посещават с удоволствие, заявяват още от "ГПП Мениджмънт" ЕООД.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 31.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
wart
преди 11 месеца
Добре ,че при Соца. са били построени тези сгради повече от 30 години грабихме , разрушавахме и продаваме това което остана .Освен Молове няма построено нищо ново и за всичко е виновно миналото ни. .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още