IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eMAG подписа най-големия наемен договор в Румъния за тази година

Сделката е за брутна отдаваема площ от 10 хил. кв. м и е за офис сграда в Букурещ

15:56 | 29.05.23 г.
Снимка: Globalworth
Снимка: Globalworth

Компанията Globalworth, която е водещ инвеститор в офиси в Централна и Източна Европа, съобщи, че е подписала договор с компанията за електронна търговия eMAG за установяване на централата ѝ в сградата Globalworth Square в Букурещ. Сделката е за брутна отвадаема площ от 10 хил. кв. м и е най-големият нов наемен договор, подписан тази година на офис пазара в Румъния, пише онлайн изданието Romania-Insider.com.

Сградата е част от комплекса Globalworth District в северната част на румънската столица и е с обща брутна отдаваема площ от 29 хил. кв. м, разположени на три подземни нива, приземен етаж и 15 горни етажа, както и едно техническо ниво, като обичайният етаж е с площ от 2130 кв. м.

След споразумението с eMAG сградата достигна 100% заетост.

„еMAG е един от най-големите играчи в сектора на електронната търговия и компания, която отключи много бизнес възможности – от доставките на хранителни стоки и на храна от ресторанти до пазар за продажба на употребявани телефони. Да ги посрещнем в нашата бизнес общност е вдъхновение на много нива“, коментира Ема Ифтимие, ръководител на наемната дейност в Globalworth Romania.

Globalworth Square е завършена през 2021 г. и е най-високо оценената сграда, притежаваща сертификат BREEAM в Румъния и на трето място в света със същия зелен сертификат, съобщава собственикът ѝ.

Посредник по сделката е била консултантската компания Cushman & Wakefield Echinox.

Акциите на Globalworth са листнати на борсата в Лондон, а компанията е активна в Централна и Източна Европа. Тя е управлявана от 260 души в Кипър, остров Гърнзи, Полша и Румъния. Общата стойност на портфейла ѝ с имоти достигна 3,2 млрд. евро към 31 декември 2022 г.

В Румъния инвеститорът в имоти е представен в Букурещ, Тимишоара, Констанца, Питещ, Арад, Орадеа и Търгу Муреш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 29.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още