IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Nasdaq не успяха да задържат ръстовете от началото на сесията

Опасенията за по-слабото търсене на чипове оказаха натиск върху технологичните компании

23:17 | 08.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

S&P 500 и Nasdaq Composite не успяха да запазят ръстовете от по-ранните часове, след като притесненията за търсенето към индустрията за чипове натежаха върху технологичните компании, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 спадна с 0,12% до 4140,06 пункта. Tехнологичният Nasdaq Composite се раздели с 0,10% до 12 644,46 пункта.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average единствен успя да запише ръст, нараствайки с 29,07 пункта, благодарение на което завърши сесията на ниво от 32 832,54 пункта.

Nvidia обяви по-слаби от очакваното приходи за второто тримесечие, което оказа натиск върху акциите на компаниите за полупроводници. Цената на книжата на гиганта за производство на чипове спадна с повече от 6%, а тези на конкуренти като AMD и Broadcom също се оказаха засегнати.

Акциите на някои компании за чиста енергия записаха ръстове, след като Сенатът прие Закона за намаляване на инфлацията. Мярката включва милиарди долари, насочени към справяне с изменението на климата. Очаква се Камарата на представителите да приеме предложението по-късно тази седмица.

Днешните борсови движения следват седмичния ръст на S&P 500 и Nasdaq Composite, след като изненадващо силният доклад за месечната заетост в САЩ успокои част от опасенията от рецесия. Устойчивият пазар на труда подсказа също така, че може би следват още повишения на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Нови данни за индекса на потребителските цени ще бъдат публикувани в сряда. Те ще дадат на инвеститорите повече яснота относно следващия ход на централната банка по време на срещата ѝ през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още