IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват с оптимизъм новата седмица

В следващите дни инвеститорите отвъд Океана ще са под въздействието на отчетите на големите търговци на дребно

23:48 | 15.08.22 г.
Търговията на Wall Street започна седмицата на червена територия, но след това обърна посоката. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Търговията на Wall Street започна седмицата на червена територия, но след това обърна посоката. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси отбелязаха ръст в понеделник, ралито на Wall Street изглежда ще продължи, а трейдърите се готвят за голямата седмица на отчетите на търговците на дребно, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 151,39 пункта и завърши деня на ниво от 33 912,44 пункта. Широкият измерител S&P 500 е нагоре с 0,4% до ниво от 4297,14 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,62% и достигна 13 128,05 пункта в края на деня.

Търговията отвъд Океана започна на червена територия заради спадове в енергийния и финансов сектор, след което индексите се оцветиха в зелено. Секторите на потребителските стоки, комуникационните услуги и на стоките от неосновна необходимост отбелязаха ръст, а Tesla тласна технологичния сектор на положителна територия. Книжата на Disney поскъпнаха след новината за дела на хедж фонд мениджъра Дан Льоб.

Положителната сесия е факт въпреки разочароващите икономически данни в Китай, където централната банка на страната неочаквано понижи лихвите, като засили опасенията за възстановяването на китайската икономика.

Тази седмица инвеститорите ще наблюдават отчетите на големите търговци на дребно, включително Home Depot, Walmart и Target, и ще следят новите данни за това как е бил засегнат бизнесът им от инфлацията.

Книжата на Warner Bros. Discovery поевтиняха с 3% след съобщението в понеделник, че служителите в HBO Max ще бъдат намалени с 14%, или 70 работни места, тъй като компанията се стреми да съкрати разходи след сливането през април. Повечето съкратени служители са от отделите за кастинг, придобивания и риалити тв предавания.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа е на ниво от съответно 2,797% и 3,107%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, се повиши с 0,85% до 106,53 пункта. Еврото поевтиня с 0,97% до 1,016 долара, а паундът е надолу с 0,65% до 1,205 долара. Спрямо йената щатските пари поевтиняха с 0,12% до 133,32 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи на фона на разочароващите данни за китайската икономика. Контрактите върху международния бенчмарк Брент завършиха деня с понижение от 3,1% до 95,10 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отбелязаха спад от 2,9% до 89,41 долара за барел.

Американските фючърси върху златото отписаха 1,14% до 1794,8 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още