IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 26 август започват да се търгуват правата за увеличението на капитала на „Биодит“

Аукционът за непродадените права ще е на 14 септември

14:52 | 17.08.22 г. 1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От 26 август започват да се търгуват правата за увеличението на капитала на „Биодит“ АД – първата компания, която се листна на пазара за малки и средни предприятия на Българската фондова борса (БФБ) BEAM.

Това съобщават от БФБ, като се позовават на съобщението на компанията за първичното публично предлагане на акции от увеличението на капитала ѝ. Документите са публикувани на сайта x3news.com и на сайта на БФБ-София.

Също от 26 август ще може да се прехвърлят правата, както и да започне записването на акции от увеличението на капитала.

Припомняме, че дружеството предлага нови 1 млн. акции с номинал от 1 лев и емисионна стойност от 1,7 лева. Съотношението между издадените права и новите акции е 13,820583 към 1, т.е. една акция може да се запише срещу 13,820583 права.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 250 хил. акции.

Крайната дата за търговия с правата е 8 септември, а крайната дата за прехвърляне на правата е 12 септември.  Аукционът за непродадените права ще е на 14 септември, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 19 септември.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението за предлагане на интернет страницата на пазар BEAM, т.е. акционери към 24.08.2022 г. (сряда).

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на пазар BEAM, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 22.08.2022 г. (понеделник).

Свързани компании:

Биодит АД - права, 2022 г.(BDT2)

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcreten
преди 1 година
И тия ли свършиха парите ПАК? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още