IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк БСГ“ ще разпредели дивидент за полугодието на 2022 г.

Дружеството ще изплати на акционерите общо 10,125 млн. лева, или по 0,81 лева на акция

11:25 | 18.08.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД ще разпредели 6-месечен дивидент за 2022 г. Това се вижда от съобщение за провеждане на извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, публикувано на сайта x3news.com. Акционерите ще се съберат на 21 септември в офиса на компанията в София.

„Телелинк БСГ“ планира да разпредели на акционерите общо 10,125 млн. лева, или по 0,81 лева на акция.

През миналата година компанията разпредели по 0,82 лева дивидент за първата половина на 2021 г., като за останалите 6 месеца не разпределя дивидент на акционерите.

От общата сума малко над 2,429 млн. лева са от печалбата на дружеството за 2021 г., а останалите почти 7,7 млн. лева са от печалбата, реализирана за първата половина на годината.

Право да получат шестмесечен дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на общото събрание.

Акционерите ще гласуват и предложение за избиране на "ЪРНСТ И ЯНГ ОДИТ" ООД за одитор за извършване на независим финансов одит на годишния финансов отчет на компанията за 2022 г.

Предвижда се също така да се обсъди и гласува удължаване на мандата на досегашните членове на надзорния съвет на „Телелинк БСГ“ - Ханс ван Хувелинген, Иво Евгениев Евгениев и Борис Немсич, с една година, считано от датата на изтичането на предходния мандат.

Досегашният размер на възнаграждението на членовете на надзорния съвет се предвижда да бъде запазено – 30 хил. лева бруто на година. Ще бъде гласувана и схема за възнаграждение на членовете на надзорния съвет на компанията в акции при определени условия – продължителност на заетостта и критерии за представянето им съгласно целевите резултати на групата. При изпълнение на всички условия членовете на надзорния съвет могат да получат до 25 хил. акции.

Компанията публикува индивидуален отчет за второто тримесечие, според който нетната печалба за периода остава относително стабилна в сравнение с миналата година (12,884 млн. лева при 12,971 млн. лева) на фона на годишен спад на нетните приходи от продажби с 19% и спад на разходите.

Акциите на „Телелинк БСГ“ поевтиняват с над 8% в последната година, като пазарната капитализация е почти 169 млн. лева.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още