IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът на продажбите на "Софарма" се ускорява през септември

За понижението по-голямо значение имат вътрешните продажби, които се свиват с 54%

17:00 | 05.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Спадът на продажбите на „Софарма“ АД през септември се ускорява в сравнение с август най-вече заради свиването на продажбите в България, показват данни на дружеството, публикувани чрез Бюлетин Investor.

През септември спадът на продажбите на фармацевтичната компания достига 36% на годишна база в сравнение с 12% през август.

Продажбите на вътрешния пазар се свиват с 54% на годишна база, след като през август отчетоха ръст от 6%. Продажбите за износ падат с 23% в сравнение с понижение от 21% през август.

Това забавя ръста на продажбите на „Софарма“ за периода януари-септември. Общите продажби на дружеството се увеличават с 20% за деветмесечието на годишна база, след като за периода януари-август увеличението беше 35%.

Продажбите на вътрешния пазар нарастват със 17% за деветмесечието, а за износ – с 23%. През предходния месец увеличението беше съответно 37% и 35%.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 05.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още