IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се затрудниха с възстановяването от предходните загуби

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави едва 2 пункта, оставайки по същество без промяна

23:24 | 29.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия, затруднявайки се да се възстановят от загубите от предходния ден в очакване на нови икономически данни по-късно през седмицата, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави едва 2 пункта, оставайки по същество без промяна. От своя страна, технологичният бенчмарк Nasdaq Composite изтри 0,6%, като технологичният сектор бе един от най-силно засегнатите във вторник. На свой ред широкият измерител S&P 500 се сви с 0,2%.

Акциите на Apple поевтиняха с 2,4%, а тези на Amazon изтриха от цената си 1,9%. На свой ред книжата на Tesla поевтиняха с 1,5%, а на Alphabet с 1%.

Инвеститорите очакват с нетърпение нова порция данни, очаквани по-късно тази седмица, включително брутен вътрешен продукт и работни места, за сигнали за икономическото представяне. Предстои и реч на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл в сряда, която ще се следи за насоки за политиката на централната банка и евентуално забавяне или спиране на увеличенията на лихвите.

Днешните понижения следват силните спадове от понеделник, когато Dow се сви с близо 500 пункта, а S&P 500 и Nasdaq изтриха по над 1%. Причина станаха протестите в Китай срещу мерките за борба с разпространението на коронавируса в страната, започнали през почивните дни. Недоволството подчерта растящите притеснения за възможно ново нарушаване на веригите за доставка.

Пазарите обаче изглежда си поеха дъх по време на азиатската сесия, когато представител на властите заяви, че в Китай 65,8% от хората над 80 години са получили бустерна ваксина срещу коронавирус. Също така налице бе и първият спад на новзаразените в континентален Китай от над седмица.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации нарасна. Тя достигна до съответно 3,757% и 3,81%.

Доларовият индекс на свой ред се повиши леко с 0,2% до 106,85 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се повиши, но в различна степен за двата водещи сорта. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпнаха с 1,5% до 78,41 долара за барел. Тези върху международния сорт Брент обаче поскъпнаха с почти 0,1% до 83,24 долара за барел.

Златото също увеличава цената си с 0,4% до 1747 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 30.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още