IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпазливостта на инвеститорите попари ралито на Wall Street

Щатските индекси не успяха да намерят единна посока

23:18 | 01.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси не намериха единна посока в четвъртък, а Dow Jones се понижи, разделяйки се с част от големия си ръст от предходната сесия, докато инвеститорите са в очакване на ключови данни за пазара на труда в петък, които могат да определят темпа на повишение на лихвите от Федералния резерв на САЩ, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спадна със 194,76 пункта, или 0,56%, завършвайки деня на ниво от 34 395,01 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се раздели с 0,9% до 4076,57 пункта, а технологичният Nasdaq Composite успя да остане на зелено, като записа 0,13% ръст до 11 482,45 пункта.

Цената на акциите на Salesforce спадна с повече от 8.3%, повличайки надолу Dow. Това се случи, след като софтуерната компания заяви, че нейният съизпълнителен директор Брет Тейлър скоро ще се оттегли от поста си. Индексът се понижи с 460 пункта по-рано през деня.

Стойността на книжата на Costco пък се понижи с 6,6%, след като ръстът на ноемврийските ѝ приходи от продажби се забави до 5,7%, след като октомври беше 7,7% - лош сигнал по време на пиковия празничен сезон за пазаруване. Търговецът за търговия на едро също така отчете 10,1% спад на онлайн продажбите през периода.

Въпреки добрия старт на сесията, който се дължеше на по-добрите от очакваното данни за инфлацията, които се следят внимателно от Федералния резерв, инвеститорите показаха предпазливост преди излизането на данните за заетостта в петък.

Днешното представяне бележи промяна спрямо силното рали в сряда, след като председателят на Фед Джером Пауъл потвърди, че централната банка се насочва към по-слаби повишения на лихвените проценти.

Акциите не успяха да продължат ралито си, защото инвеститорите очакват ключовите данни в петък, коментира Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda. По думите му никой не иска да е прекален оптимист преди излизането на доклада, въпреки че засега икономическите данни подсказват, че инфлацията се забавя, а пазарът на труда се охлажда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 01.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още