IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„МФГ Инвест“ е инвестирало 250 хил. евро в компания за дигитално здравеопазване

Българо-британската компания FindMeCure Ltd разработва две платформи за клинични проучвания, насочени към пациенти и към бизнеса

17:35 | 27.01.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„МФГ Инвест“ АД е инвестирало 250 хил. евро в компанията за дигитално здравеопазване FindMeCure Ltd, съобщават от публичното дружество чрез БФБ-София.

Рундът за набиране на финансирането се води от американския фонд за дялови инвестиции Techstars и бизнес ангели, посочва се в съобщението.

FindMeCure Ltd. е българо-английска технологична компания за здравеопазване, която разработва два продукта. Единият е насочен към потребителите - платформа (FindMeCure for Patients), която предоставя безплатна информация за текущи клинични изследвания по цял свят и лекари, които се занимават с различни алтернативни методи на лечение.

Вторият продукт е насочен към бизнеса. Платформата се казва Trialhub и в нея могат да бъдат намерени всички налични източници на информация, полезни за подготовката и организацията на клинични изследвания.

Още преди да стане публична компания, „МФГ Инвест“ инвестира 150 хил. евро в компанията за автоматизирани решения за смарт земеделие „Ондо Солюшънс“ ООД, с което придоби 3,75% от капитала ѝ.

В началото на този месец дружеството обяви, че е платило част от планираната инвестиция в един от инвестиционните фондове на „Илевън“ – Eleven Fund Coöperatief U.A. Сумата е 100 хил. евро. С нея инвестираните от „МФГ Инвест“ средства в същия фонд нарастват до 400 хил. евро.

„МФГ Инвест“ е поело ангажимент за участие във фонда в размер на 1 млн. евро. Плащанията ще се правят поетапно за период от 3 години.

„МФГ Инвест“ набра малко над 4 млн. лева от инвеститорите при търсени 6 млн. лева в началото през декември. Средствата ще бъдат използвани за нови инвестиции в нови компании или компании, в които дружеството вече има направени вложения. Акциите на компанията се търгуват на БФБ от 6 януари т.г.

Цената на акциите на дружеството спада с 10,65% в сравнение с цената от IPO-то (3,38 лева) до малко над 3 лева на акция при последната сделка от 26 януари. Най-високата цена на акциите, откакто се търгуват, е достигната в първата сделка с тях на 6 януари – 3,42 лева.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 27.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още