IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley: Не се хващайте на опашката на ралито, докато Федералният резерв надига глава

Изглежда, че инвеститорите са забравили основното правило да не се борят с Фед, смятат стратези

08:52 | 01.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Майкъл Уилсън, главен инвестиционен директор на Morgan Stanley, снимка: Bloomberg L.P.
Майкъл Уилсън, главен инвестиционен директор на Morgan Stanley, снимка: Bloomberg L.P.

Инвеститорите, бързащи да се присъединят към възхода на капиталовите пазари, ще останат разочаровани, тъй като директно се противопоставят на Федералния резерв на САЩ, смятат стратези от Morgan Stanley, цитирани от Bloomberg.

“По-доброто ценово представяне на акциите започна да убеждава много инвеститори, че пропускат нещо – мотивирайки ги да участват по-активно“, посочва в своя бележка екип, воден от главния инвестиционен директор на компанията Майкъл Уилсън. „Смятаме, че скорошните движения на цените по-скоро са отражение на сезонния ефект за януари и покриването на къси позиции след труден край на декември и жестока година“, се казва още.

Реално данните за корпоративните печалби са по-зле от очакваното, особено откъм маржове. „На второ място, изглежда, че инвеститорите са забравили основното правило „Не се бори с Фед“. Може би тази седмица ще послужи като напомняне“, посочват стратезите.

В сряда (1 февруари) предстои Фед да проведе първото си за годината заседание, като прогнозите са за второ повторно намаляване на размера на лихвените повишения до 25 базисни пункта.

Бенчмаркът S&P 500 премина през възход, откакто започна сезонът на отчетите, удължавайки повишенията от Нова година. Дори с натрупването на признаците на икономическо забавяне, инвеститорите възнаграждават компаниите, надминали очакванията, и намаляват наказанието за тези, които ги разочароват.

Уенди Соонг от Bloomberg Intelligence приписа тази динамика на усилията за преструктуриране и на плановете за намаляване на разходите, които допринасят за увереността на трейдърите.

И въпреки това нежеланието на Фед да промени нагласите си към по-смекчена посока, „комбинирано с реалността на най-лошия сезон на отчетите от 2008 г. насам според нас отново бива преценено грешно“, каза Уилсън. „Според нас това може бързо да доведе до последния етап от този мечи пазар“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 01.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още