IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличенията на капитала с участие на служители на "Бианор Холдинг" ще се одобрява само от ОСА

Дружеството е получило указание от КФН това да отпадне дневния ред на предстоящото общо събрание

21:30 | 06.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Увеличенията на капитала на „Бианор Холдинг“ АД, в които ще участват само служители, ще бъдат одобрявани от общото събрание на акционерите, а няма да са по решение на съвета на директорите.

Дружеството е получило указание от Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка с предстоящото извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 9 февруари.

Във връзка с указанието от точките за гласуване отпада тази, свързана с увеличения на капитала със служителски акции. Такива решения могат да бъдат взимани единствено от общото събрание на акционерите, а не от съвета на директорите, както е посочено в поканата и дневния ред на заседанието.

Планът за насърчаване на служители чрез участие в капитала на „Бианор Холдинг“ обаче ще бъде гласуван на събранието, поясняват от компанията. Всяко бъдещо увеличение на капитала, в което акции ще се записват само от служители, ще бъде одобрявано от общото събрание на акционерите, допълват от компанията.

Остават и останалите точки от дневния ред. Акционерите ще обсъдят и гласуват съветът на директорите на компанията да може в срок от 5 години след регистрирането на промените в устава в Търговския регистър да увеличи капитала до 25 млн. лева чрез издаване на нови акции в една или повече емисии.

Набраните средства вероятно ще се ползват за придобиване на други компании.

Акционерите ще одобрят и провеждането на обратно изкупуване на акции от дружеството.

Съветът на директорите на „Бианор Холдинг“ ще може да изкупи до 3% от общия брой издадени акции или до 20 256 броя акции. Срокът на обратното изкупуване е до 1 година от приемането на решението на общото събрание.

В последната година акциите на "Бианор Холдинг" поскъпват с над 45%. 

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още