IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"МФГ Инвест" увеличава инвестицията си в компания за решения за съхранение на данни

Новата инвестиция ще бъде в размер на 525 933 евро и ще бъде направена до 30 април 2023 г.

17:55 | 06.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„МФГ Инвест“ АД ще увеличи размера на инвестицията си в „Тайгър Технолоджи“ АД, съобщават от публичното дружество чрез БФБ-София.

Новата инвестиция ще бъде в размер на 525 933 евро и ще бъде направена до 30.04.2023 г., посочват от "МФГ Инвест" в съобщението.

„Тайгър Технолоджи“ проектира и имплементира софтуерни продукти и решения за съхранение на данни. Компанията има сериозно присъствие в сектори, които се занимават с големи обеми от данни, които трябва да се достъпват от много машини. Последните ѝ продукти позволяват изграждане на хибридни структури с участие на облачни услуги.

Основният продукт на компанията синхронизира данни от Windows файлови сървъри и клиентски машини чрез произволен облачен доставчик.

В началото на януари „МФГ Инвест“ вложи още 100 хил. евро в един от инвестиционните фондове на „Илевън“ - Eleven Fund Coöperatief U.A. С тях инвестираните от компанията средства във фонда стават 400 хил. евро. Ангажиментът е участието да достигне 1 млн. евро.

В края на януари „МФГ Инвест“ вложи и 250 хил. евро в компанията за дигитално здравеопазване FindMeCure Ltd.

В края на ноември 2022 г. дружеството обяви и инвестиция в размер на 150 400 евро в компанията за автоматизирани решения за смарт земеделие „Ондо Солюшънс“ ООД.

В портфолиото на компанията влизат дружества като онлайн търговеца на бързооборотни стоки eBag, първия български еднорог Payhawk, борсово търгувания дялов инвеститор „Илевън Кепитъл“, компанията за онлайн застраховки „Болерон“ и др.

Акциите на дружеството се търгуват на пазар BEAM на БФБ-София от 6 януари. Дружеството набра над 4 млн. лева на първично публично предлагане, което се проведе на 6 декември. Последната сделка с акции на дружеството е от 1 февруари на цена от 2,9 лева, което е с 14,2% под цената от IPO-то (3,38 лева на акция).

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още