IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията на червено с поглед върху корпоративните отчети*

Акциите на веригата за бързо хранене Chipotle поевтиняват с 3,9%, след като компанията не можа да отговори на очакванията за приходи и печалба

17:58 | 08.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват новата редовна търговска сесия на червено, след като инвеститорите върнаха вниманието си към корпоративните отчети. Налице остават и притесненията за бъдещите ходове на Федералния резерв за паричната политика, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 31 пункта, или почти 0,1%, до равнище от 34 124,85 пункта. На свой ред широкият измерител S&P 500 отписва 0,4%, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е надолу с 0,7%.

При индивидуалните акции тези на веригата за бързо хранене Chipotle поевтиняват с 3,9%, след като компанията не успя да отговори на очакванията за приходи и печалба.

В същото време книжата на фармацевтичната верига CVS поскъпват с 3,8%, а тези на компанията за превоз Uber - с 2,6% благодарение на отчети, които се оказаха над очакванията на Wall Street.

Инвеститорите са фокусирани и върху данните на компаниите, които ще се представят след края на редовната търговия, включително Walt Disney и Robinhood, за повече подробности как корпоративна Америка се справя с повишенията на лихвите.

Във вторник водещите индекси приключиха близо до рекордните си върхове за сесията, водени основно от коментарите на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл, според когото инфлацията започва да се успокоява. Неговото изказване повтаря посланието от пресконференцията от миналата седмица след заседанието на Фед и разпалва инвеститорските надежди, че централната банка скоро ще сложи на пауза серията повишения на лихвените проценти.

„Имаме един Федерален резерв, който вече не иска да бъде конфликтен“, казва Джоузеф Теранова от Virtus Investment Partners. „И можем да твърдим, че вече не е конфликтен, защото те (ръководството – бел. ред.) имаха две възможности през последната седмица да бъдат такива. Но не го направиха“, допълни той.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 3,685% и 3,741%.

Доларовият индекс пък остава относително без промяна на равнище от 103,44 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,6% до 84,19 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI прибавят към цената си 0,9% до 77,81 долара за барел.

Златото пък поевтинява леко с почти 0,1% до 1883,3 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 08.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още