IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в "Уебит ИН" ще определят в кои стартъпи дружеството ще направи вложения

Насрочено е събрание за 22 февруари, акционерите ще избират измежду шестте компании, които спечелиха зимното издание на Founders Games

18:27 | 08.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Съветът на инвеститорите на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД ще реши в кои стартъпи компанията да вложи активите си.

Дружеството свиква заседание на съвета, което ще се състои на 22 февруари във Варна.

Съветът на инвеститорите включва всички акционери в компанията. Те имат възможност да повлияят върху избора на полуфиналистите в състезанието за стартъпи Founders Games, чиито финалисти са претендентите за инвестиция от „Уебит Инвестмънт Нетуърк“.

При определен ред и условия акционерите в дружеството могат да инвестират и лични средства в някои от финалистите на Founders Games.

Всеки член на съвета на инвеститорите има право на глас, равно на притежаваните от него акции на компанията.

Гласуването за стартиращите компании, в които „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ да осъществи вложение, ще е под формата на негативен вот, т.е. инвеститорите ще посочват коя компания са против да получи инвестиция от публичното дружество.

Инвеститорите в дружеството ще избират измежду iSchool, Elephant in a Box, CH4 Global, Pomelo, Inobat Auto и Noyes. Всичките шест стартъпа са победители в зимното издание на Founders Games, чиито финали бяха на форума в Давос. "Уебит Инвестмънт Нетуърк" обяви, че предвижда 3,6 млн. лева инвестиции при обявяването на победителите.

Дружеството досега инвестира 900 хил. долара в компанията 360VUZ – един от победителите в лятното издание на Founders Games. Другите компании не изпълниха условията за осъществяване на инвестиция.

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ набра малко под 6 млн. лева финансиране от пазар BEAM на БФБ-София, които да влага в подбрани стартиращи компании. Инвестициите обичайно ще са в размер между 500 хил. и 1,5 млн. долара, но са възможни и по-малки вложения.

Дружеството в момента проучва възможностите за увеличение на капитала за нови инвестиции.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 08.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още