IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" отпуска 500 хил. евро заем на дъщерното си GOAP

Заемодателят ще изплаща свои задължения и заплати с парите

08:23 | 21.03.23 г.
Снимка: Алтерко АД
Снимка: Алтерко АД

Ръководството на „Алтерко“ АД е одобрило заем в размер на 500 хил. евро на дъщерното дружество GOAP, съобщават от компанията.

GOAP е словенска компания, първият етап от чието придобиване „Алтерко“ приключи в началото на годината. За 60% от капитала на GOAP българската компания плати 2 млн. евро. Останалите 40% от нея са предмет на договор за опции, който беше подписан заедно със споразуменията за придобиване.

Срокът за връщане на заема е 31 декември 2029 г.

Лихвата е определена съгласно статистическите данни, публикувани от Българската народна банка относно "Лихвени проценти и обеми по салда по кредити, различни от овърдрафт, за сектор нефинансови предприятия (в EUR за период над 5 години)".

Заемът е целеви, поясняват от „Алтерко“. GOAP ще изплаща свои задължения по заеми, предоставени от миноритарните съдружници преди придобиването, ще плати възнаграждения на ключов персонал, ще плати на доставчици и ще погаси банков заем, отпуснат от банка Nova KBM d.d преди придобиването.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 21.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още