IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват сесията без промяна в очакване на Фед*

На стоковите пазари цената на петрола е на червено, макар и със скромни спадове

16:59 | 22.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започнаха борсовата сесия в сряда без изменения в очакване на решението за паричната политика на Федералния резерв по-късно през деня, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average е без промяна на ниво от 32 561,18 пункта. От своя страна, широкият измерител S&P 500 прибавя минималните 0,1%, а технологичният Nasdaq Composite също остава без изменение.

В сряда ръководството на Федералния резерв се очаква да завърши двудневната си среща за определяне на паричната политика, като обявление ще бъде направено около 20 ч. българско време. Повечето инвеститори очакват централната банка да продължи по пътя на лихвените повишения, като затягането на паричната политика се очаква да е с 25 базисни пункта. Към сряда сутринта местно време има 90% шанс за четвърт повишение, става ясно от инструмента на CME Group FedWatch. В същото време шансът да няма покачване е приблизително 10%.

„Смятаме, че Фед ще предприеме тази следваща стъпка, това увеличение от 25 базисни пункта, но най-вероятно ще го облече в доста смекчен език, за да сигнализира, че са близо до край, ако не и на края“ на цикъла на покачвания, коментира Ерик Кнутцен от Neuberger Berman. „В известен смисъл почти няма значение, то вече е вкарано в ценообразуването“, допълни той.

Водещите индекси изпратиха предходната сесия със силни ръстове. Dow напредна с над 300 пункта, S&P 500 с 1,3%, а Nasdaq с 1,6%.

При американските държавни ценни книжа в началото на сесията също няма значително изменение. Доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации е съответно 3,617% и 3,736%.

На стоковите пазари цената на петрола е на червено, макар и със скромни спадове. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняват с 0,1% до 75,23 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 0,2% до 69,54 долара за барел.

Златото, от своя страна, поскъпва с 0,3% до 1947,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 22.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още