IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Илевън Кепитъл" и тази година ще изплати по 0,4 лева брутен дивидент на акция

Акционерите ще гласуват на общото събрание удължаване на срока на дружеството с 2 години

10:00 | 26.05.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Илевън Кепитъл“ ще изплати за втора година дивидент на акционерите, вижда се от поканата и материалите за провеждането на редовното годишно общо събрание, публикувани чрез Българската фондова борса (БФБ).

Общото събрание е насрочено за 29 юни в София.

Размерът на дивидента е колкото миналогодишния - 0,4 лева на акция бруто (0,38 лева нето), или общо 920 611,20 лева.

Остатъкът от печалбата в размер на почти 1,9 млн. лева ще се отнесе като неразпределена печалба.

Изплащането на дивидента ще става чрез „УниКредит Булбанк“ АД.

Акционерите ще гласуват и изплащането на променливо възнаграждение на изпълнителния директор – 20% от печалбата, изчислена без увеличения или намаления от преоценки на финансови активи, ако бъде постигната доходност на акция от минимум 8 лева. Доходността ще се изчислява като сбор на среднопретеглената пазарна цена на акциите за една година и дивидента.

За изплащането на променливото възнаграждение ще се прилагат и нефинансовите критерии, заложени в политиката за възнагражденията на дружеството.

Акционерите ще гласуват и удължаване на срока на дружеството с още две години, считано от 23 януари 2024 г., т.е. новият му срок е 23 януари 2026 г.

В последната година акциите на „Илевън Кепитъл“ поскъпват с над 17%, а пазарната капитализация е малко под 50 млн. лева.

Свързани компании:

Илевън Кепитъл АД(11C)

Последна актуализация: 10:02 | 26.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още