IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражняването на варантите на "Софарма" започва на 1 септември

Крайната дата за упражняване на варанти на дружеството е 26 септември

12:42 | 06.06.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Процедурата по увеличение на капитала на „Софарма“ АД с упражняване на варантите, издадени от дружеството, започва на 1 септември. Това се вижда от документи на компанията, публикувани чрез Бюлетин Investor.

Общото събрание на притежателите на варанти, на което беше гласувано увеличението на капитала на дружеството, се състоя на 2 юни. Заседанието на съвета на директорите, на което са определени реда и условията за упражняването на варантите, е проведено на 5 юни.

Предвижда се началната дата на упражняването на варантите да е 1 септември, а крайната – 26 септември.

В началото на октомври емисията нови акции ще е вписана в Търговския регистър и регистрирана по сметките на инвеститорите в Централния депозитар. Към средата на октомври увеличението на капитала се планира да е вписано в регистрите и на Комисията за финансов надзор (КФН), а търговията с новите акции да стартира до края на октомври.

„Софарма“ планира от края на април да задейства увеличение на капитала чрез варанти. Процедурата по издаването на емисията варанти започна през 2021 г. и приключи в самото начало на 2022 г., когато Комисията за финансов надзор ги вписа в регистъра на емитентите на ценни книжа.

В последната година акциите на „Софарма“ поскъпват с над 38%. Дружеството наскоро отчете над 56% годишен ръст на консолидираната печалба за първото тримесечие до 32 млн. лева. Продажбите нарастват с 18% до 470 млн. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 06.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още