IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП и производителността на труда ще са във фокуса на седмицата

БНБ ще публикува данни за дейността на застрахователни и презастрахователни дружества

09:56 | 05.12.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (5 декември) няма обявени събития.

Във вторник (6 декември) Българската народна банка ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция през ноември.

В сряда (7 декември) НСИ ще ни информира какъв е брутният вътрешен продукт (БВП) на национално ниво през трето тримесечие на тази година.       

От статистиката ще разберем каква е производителността на труда, колко са заетите лица и отработеното време през третото тримесечие на 2022 г.     

В четвъртък (8 декември) няма обявени събития.

В петък (9 декември) БНБ ще даде данни за дейността на застрахователни и презастрахователни дружества към края на септември.

В последния работен ден на тази седмица НСИ ще разкрие какви са продажбите в промишлеността, строителството и търговията през октомври.            

Ще излязат данни и за използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и е-търговия в предприятията, в домакинствата и от лицата през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 05.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още