IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Серджо Ермоти се завръща начело на UBS, за да ръководи поглъщането на Credit Suisse

Ермоти, който в момента е председател на Swiss Re, ръководеше UBS след световната финансова криза

08:42 | 29.03.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Серджо Ермоти. Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Серджо Ермоти. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Швейцарската банка UBS Group AG връща бившия си главен изпълнителен директор Серджо Ермоти на поста, съобщи Ройтерс.

Изненадващият ход има за цел да подкрепи управлението на мащабното поглъщане на закъсалия конкурент Credit Suisse.

Ермоти, който в момента е председател на Swiss Re, се завръща в UBS, където беше главен изпълнителен директор в периода от 2011 до 2020 г. Той ще замени настоящия главен изпълнителен директор Ралф Хамърс от 5 април, посочват от UBS.

Хамърс, който наследи Ермоти през ноември 2020 г., „се е съгласил да се оттегли, за да служи на интересите на новата компания след сливането, швейцарския финансов сектор и страната“, се казва в изявление на UBS.

„Бордът взе решението в светлината на новите предизвикателства и приоритети, пред които е изправена UBS след обявяването на придобиването“, добавят от банката UBS.

Хамърс няма голям опит в сливанията и придобиванията, а беше изправен пред задачата да обедини две банки с активи за 1,6 трлн. долара, над 120 хил. служители и сложен баланс.

Ермоти, който ръководи UBS след световната финансова криза, заяви, че очаква с нетърпение интегрирането на UBS и Credit Suisse.

„Настоящата задача е спешна и предизвикателна“, посочва Ермоти в свое изявление. „За да го направим по устойчив и успешен начин и в интерес на всички заинтересовани страни, трябва обмислено и систематично да оценим всички възможности". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 29.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още