IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse се отказва от плана за създаване на китайска банка?

Решението вероятно е обосновано от факта, че UBS вече има свое подразделение в Китай

22:51 | 31.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Според вътрешнофирмени източници Credit Suisse се е отказала от плановете си да създаде местна банка в Китай. Този ход има за цел да помогне на затруднената швейцарска банка да избегне евентуален регулаторен конфликт, свързан с нейното спешно поглъщане от по-големия ѝ конкурент UBS, поясняват пред Ройтерс двама души, пряко запознати с въпроса.

През последните години Credit Suisse се подготвяше да създаде изцяло притежавана от нея местна банка в Китай. Това щеше да ѝ позволи да изгради собствена клонова мрежа за привличане на депозити и да разшири дейността си в областта на управлението на благосъстоянието на местно ниво. Понастоящем банката предлага управление на богатството, брокерски услуги и инвестиционни консултации на клиенти във втората по големина икономика в света чрез съвместно предприятие за търговия с ценни книжа.

Според вътрешни източници след години инвестиции Credit Suisse се е отказала от плановете си да кандидатства за лиценз за местна банка. Решението вероятно е обосновано от факта, че UBS вече има свое подразделение в Китай.

В Китай финансовите компании могат да кандидатстват и да притежават само един лиценз. Credit Suisse и UBS отказват коментар. Китайският банков регулатор, National Financial Regulatory Administration, засега не е отговорила на молбата за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 31.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още