IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пощенска банка с четири златни отличия в международен конкурс за работодатели

Институцията получи поредно значимо международно признание от престижния конкурс Employer Brand Stars Awards 2024

12:32 | 11.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Пощенска банка Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка получи поредно значимо международно признание от престижния конкурс Employer Brand Stars Awards 2024, като спечели 4 златни отличия в следните категории – „Многообразие, равенство и приобщаване“ („Diversity, Equity, Inclusion“), „Използване на дигитални технологии“ („Use of Digital“), „Стажантска програма“ („Internship Program“) и „Преживяване на кандидатите“ („Candidate Experience“). Тези отличия не само признават текущите постижения на банката като работодател, но и поставят висок стандарт за бъдещи инициативи. Наградите отразяват дългосрочния ангажимент на финансовата институция да насърчава приобщаващо, иновативно и подкрепящо работно място, като същевременно развива своята работодателска марка и надгражда модерните практики в грижата за служителите и утвърждаването на силно мотивиран и сплотен екип.

Успехът на Пощенска банка, която печели отличия в конкурса за трета поредна година, е доказателство за визионерското ѝ лидерство и стратегическите инициативи, които реализира с цел създаване на подкрепяща и позитивна среда, в която служителите и кандидатите могат да разгърнат пълния си потенциал. Международните награди Employer Brand Stars имат ключова роля за подчертаване на значението на ефективната работодателска марка. Победителите и в тазгодишното издание на конкурса бяха избрани чрез детайлен и обстоен анализ от международно жури, съставено от световно признати професионалисти, чрез холистичен подход и методология на базата на следните шест критерия – креативност, иновативност, планиране, изпълнение, ефективност и резултати.

„Employer Brand Stars са силно конкурентни награди и спечелването на злато в четири категории е забележително постижение. Пощенска банка демонстрира цялостен подход в управлението на работодателската си марка и заслужено спечели високите отличия в конкурса, като поставя  еталон в Employer Branding със своите иновативни и приобщаващи практики. Инициативите на банката в областта на многообразието и приобщаването са създали по-справедливо работно място, а иновативното използване на дигитални инструменти и технологии е оптимизирало процесите на набиране, задържане и развитие на таланти“, отбелязват от екипа на Employer Brand Stars Awards.

Наградата на Пощенска банка в категория „Многообразие, равенство и приобщаване“ („Diversity, Equity, Inclusion“) е доказателство за изграждането на култура, водена от тези принципи. Един от ключовите ѝ проекти в тази област е първата в България академия за жестов език за банкови служители „Beyond Sound“, в която финансовите експерти на банката се обучават да обслужват с лекота клиенти, използващи този начин на общуване.

Категоричната победата на Пощенска банка в категория „Преживяване на кандидатите“ („Candidate Experience“) подчертава отдадеността на компанията да създава изцяло положителен и ангажиращ процес при подбора на таланти.

Златният приз в категория „Стажантска програма“ („Internship Program“) е признание за атрактивните възможности, които компанията предоставя на младите хора за придобиване на ценен практически опит в реална среда. Програмата има за цел да привлича и развива нови таланти, като им предлага персонализирани планове за обучение, подкрепа от ментор през целия период на стажа, възможност за работа по реални проекти и участие в интересни мастър класове.

В категорията „Използване на дигитални технологии“ („Use of Digital“) Пощенска банка получи признание за проектите си с фокус върху интегрирането на система от съвременни дигитални решения, включително изкуствен интелект, геймификация, VR и AR технологии за непрекъснатото подобряване на преживяването на кандидатите и настоящите служители, насърчавайки тяхната ангажираност.

„Получаването на четири златни отличия от международния конкурс Employer Brand Stars Awards 2024 е огромно признание за нашия екип и има изключителна ценност, която добавя реална стойност към работодателската марка на Пощенска банка. Щастливи сме, че усилията ни още веднъж са признати на глобално ниво и вярваме, че тези награди са още едно доказателство за успеха на нашия непрекъснат стремеж към иновации и прилагане на най-високи стандарти като топ работодател. Благодарим на всички служители от нашия многоброен екип, чиято всеотдайност и професионализъм ни отреждат лидерските позиции в сектора“, коментират от Пощенска банка.

Пощенска банка, която е лидер на пазара на финансови услуги, получава през годините редица признания от български и международни конкурси, с които затвърждава мястото си сред водещите компании в глобален и национален мащаб.

Повече информация за предимствата и ценностите на Пощенска банка като водещ работодател, както и за свободните позиции и предложения за кариерно развитие, може да бъде открита на https://careers.postbank.bg/.

Последна актуализация: 12:32 | 11.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още