IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цена на Ripple: Кога е най-подходящото време за покупка на XRP?

Калкулатор на Kriptomat изчислява колко би струвала инвестиция в XRP от 100 евро, като използва действителни исторически данни

11:54 | 18.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Цена на Ripple: Кога е най-подходящото време за покупка на XRP?

Концептуално е много лесно да се печели от търговия с Ripple. Процедурата не може да бъде по-проста: трябва само да купите XRP монети, когато стойността на Ripple е ниска и да ги продадете, когато тя е висока. Ако следвате този процес внимателно, ще откриете, че в края ще имате допълнителни пари. Това е печалбата ви.

Просто, нали?

Печалбата е лесно достижима в абстрактния свят и по-трудно постижима в реалния - особено когато си завързан с колани за вагонче, което се спуска по релсите на влакчето на ужасите на пазара за криптовалути. Пазарните цени и тяхната стабилност кара стойността на XRP да поскача нагоре и надолу, като кенгуру, скачащо из Австралия, покачвайки и сваляйки драматично цената, без предупреждение и видима причина. Когато купите Ripple, може да дадете 500 евро, но след седмица стойността му да е 900 евро или 130 евро.

Ето затова е толкова трудно да генерирате печалба от спот търговия, където всичко се съсредоточава в улучване на правилния момент на пазара: купуване и продаване на XRP на база прогнози от драстичните промени в обменната стойност на Ripple. Цената на XRP се вдига и пада според динамиката на пазара, международни промени в регулациите, постове в Twitter от милионери и известни личности и много други допълнителни фактори.

Да уцелиш пазара, с толкова много влияещи фактори, е почти невъзможно. Ето защо над 90% от ежедневните търговци губят пари.

Откъде се появи Ripple

Ripple стартира през 2012 г. и е дело на базираната в Сан Франциско компания Ripple Labs Inc., а нейни основатели са Артур Брито, Райън Фюгер и Дейвид Шварц.

Блокчейнът на Ripple, XRLP, разчита на уникален консенсуален протокол - "доказателство за история", който е механизъм за валидиране на трансакции в базата данни на XRPL и който може да се справи с до 1500 трансакции в секунда, според Ripple, което е 100 пъти повече от Ethereum. В допълнение, средната цена на трансакция е само около 0,0002 евро.

Макар и по-добър, консесуалният механизъм "доказателство за история" консумира много малка част от електричеството, използвано от блокчейните, разчитащи на "доказателство за извършена работа", като биткойн и Ethereum.

Ripple Labs. описва Ripple като система за брутно споразумение в реално време, обмен на валута и мрежа за парични преводи.

Кое е най-доброто приложение на Ripple

Началото беше поставено с паричните преводи.

Когато член на семейството напуска бедна страна, за да търси работа в друга, той иска да изпраща пари на семейството си, за да ги подкрепя, а това се нарича паричен превод.

Според проучване на Allied Market паричните преводи са донесли добавена стойност от около 669,7 млрд. евро през 2020 г. Очаква се пазарът да се разрасне до 1,17 трлн. трилиона до 2030 г.

В свят на национални банки и фиатни валути паричните преводи са бавни и скъпи. Ripple е атрактивна алтернатива, подкрепяща незабавните трансфери, на практика без такса. Ripple приема местни валути, преобразува ги ви XRP, извършва международно прехвърляне и ги обменя в местната валута за плащане на получателя - всичко това в рамките на секунди.

Не измина много време, преди световните компании за парични преводи и услуги за валутни преводи започнаха да обмислят смяна на своите, бавни и скъпи международни мрежи с XRPL. Днес тези компании са най-големите клиенти на Ripple. Финансовите институции и международни корпорации използват технологията на Ripple, за да прехвърлят средства бързо и евтино през границите.

XRP криптовалутата е основна за бизнес модела на Ripple, защото блокчейн трансакциите се уреждат за секунди, без значение от международните граници.

Днес, десетки разработчици на приложения са набелязали платформата на XRPL - публичният блокчейн или частният блокчейн базирани на отворения код на XRPL - за да създадат децентрализирани финансови приложения и други приложения, които да се възползват от незабавните трансакции и ниски такси.

Не е чудно, че Ripple (XRP) привлича интереса на криптоинвеститорите.

Инвестиране в Ripple

Наблюдатели на индустрията вярват, че Ripple има светло бъдеще. Посреща реалната и нарастваща нужда на обществото и на финансовите институции да правят ефективни международни преводи.

Също така, Ripple привлече и вниманието на регулатори, сред които са Комисията за ценни книжа и обмен на САЩ. Точно те заведоха дело срещу компанията и двама от изпълнителните директори в края на 2020 г. Те твърдят, че Ripple има приходи от над 1,3 млрд. долара от продажби на нерегистрирани книжа и не разкрива в детайли всичко на XRP купувачите.

В дългосрочен план обменният курс на XRP ще бъде силно повлиян от изхода на това дело. В краткосрочен план цената на XRP се покачва и пада драматично според същата пазарна динамика, която е сътворила всички криптовалутни записки за примерна нестабилност на пазара.

Уроци от миналото

Ами ако бяхте купили Ripple преди месец? Какво би станало, ако преди година бяхте инвестирали 100 евро в XRP? Каква би била стойността на инвестицията ви сега?

Не се чудете. Калкулаторът тип "Какво-ако" на Kriptomat извършва изчисленията въз основа на данни, които се обновяват 24/7. Калкулаторът отчита точно колко би струвала вашата инвестиция в XRP от 100 евро днес - като използва действителни исторически данни за цените.

Събудихме любопитството ви? Разгледайте го. Калкулаторът показва сходни статистики за всяка от 350-те + криптовалути, които можете да купувате и продавате в Kriptomat.

Калкулаторът показва, че ако направите крачка назад, краткосрочната волатилност изчезва, а това, което виждате, е постоянна висока възвръщаемост за дългосрочните крипто инвеститори.

Най-добрият начин да се възползвате от дългосрочните възходящи тенденции е да използвате Повтарящите се покупки на Kriptomat, която прилага широко използваната стратегия за осредняване на стойността на долара, за да минимизира ефектите от пазарната нестабилност и да превърне паденията на пазара - в печалба. Kriptomat Reccuring Buy ви позволява да насрочите регулярни покупки на седмична, двуседмична или месечна база. За цената на сутрешното ви кафе, можете постепенно да изградите своето крипто портфолио, което ще ви помогне да достигнете дългосрочните си цели, като пенсиониране, покупка на имот или заплащане на скъпо университетско образование.

Заключение

Ripple посреща една реална нужда с надеждна и ефективна технология. Единствено регулациите и находчивостта на потенциална конкуренция стоят между XRP и светлото бъдеще в света на паричните преводи и международните финанси.

За Kriptomat

Основана през 2018 г., Kriptomat коренно променя света на криптовалутите с въвеждането на най-простата платформа в Европа. Kriptomat прави дигиталните финанси толкова прости, че всеки навсякъде има достъп до свободата, справедливостта и удовлетворението, които криптовалутите представлявят. Стотици хиляди клиенти из цяла Европа и 120 държави по света се доверяват на Kriptomat, когато купуват, продават, разменят, печелят, споделят и инвестират в криптовалути.

Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още
Финанси виж още