IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И другият съосновател на Celsius напуска фалиралата компания

Даниел Леон е подал оставка тази седмица, след като това направи и главният изпълнителен директор Алекс Машински

12:44 | 05.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Фалиралият криптокредитор Celsius Network Ltd. съобщи, че и другият му съосновател Даниел Леон също е подал оставка тази седмица.

„Потвърждаваме, че Даниел Леон подаде оставка от позицията си в Celsius и вече не е част от организацията“, заяви компанията в позиция за Bloomberg News.

Другият съосновател и главен изпълнителен директор Алекс Машински се оттегли миналата седмица. Изпадналата в затруднение криптокомпания е в банкрут, оставяйки хиляди инвеститори без достъп до активите им след няколко рисковани залога преди срива на криптоцените тази година. През юли компанията обяви недостиг от 1,19 млрд. долара.

Съдията по делото за фалита на компанията наскоро назначи проверяващ във връзка с обвиненията за злоупотреба срещу Celsius и ръководството ѝ.

Celsius в момента приема оферти за активите си и обмисля възможността за аукцион на 20 октомври, става ясно от документи от понеделник. Изслушване за продажба е насрочено за 1 ноември. Криптомилиардерът Сам Банкман-Фрийд обмисля покупката на част от активите, съобщи по-рано Bloomberg.

Леон, според чийто профил в LinkedIn той се намира в Израел, посочи в съдебни документи от 5 септември, че притежава 32 600 дяла обикновени акции в Celsius.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 05.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още