IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Binance: Кризисният криптофонд може да е в размер на 1 млрд. долара

Ако това не е достатъчно, може да разпределим още, каза Чанпън Джао в интервю

15:13 | 24.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Чанпън Джао. Снимка: Zed Jameson/Bloomberg
Чанпън Джао. Снимка: Zed Jameson/Bloomberg

Binance Holdings иска да създаде фонд за приблизително 1 млрд. долара, който да се използва за евентуални покупки на проблемни активи в дигиталния сектор. Това заяви главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса в света Чанпън Джао, цитиран от Bloomberg.

„Ако това не е достатъчно, може да разпределим още“, каза той в интервю за Bloomberg Television.

Джао се превърна в ключова фигура през кризисния период, в който се намират криптовалутите. Туитовете му, с които изрази притесненията си за състоянието на конкурентната борса FTX на Сам Банкман-Фрийд, се превърнаха в начало на нейния крах.

Миналата седмица Джао съобщи, че Binance планира създаването на фонд за възстановяване, който да помага на силни проекти, изпитващи проблеми с ликвидността. Целта е да се ограничи т. нар. ефект на заразата от FTX, посочи той.

В интервюто си в четвъртък Джао обяви, че скоро ще има блог публикация за фонда и от Binance вече са разговаряли с редица индустриални играчи за него.

„Прилагаме освободен подход, при който различните индустриални играчи ще допринесат както поискат“, коментира той.

В рамките на интервюто Джао също така потвърди, че американското подразделение на компанията му ще направи нова оферта за активите на криптокредитора Voyager, след като проблемите на FTX не позволяват да завърши придобиването си.

„Binance.US ще направи нова оферта за Voyager сега, като се има предвид, че FTX вече не може да изпълни този ангажимент“, каза той, цитиран от CoinDesk.

Тазгодишната криза в криптосектора изтри около 80 млрд. долара от личното състояние на Джао, но със своите 15 млрд. долара той остава начело в криптосектора по този показател, показват данни на Bloomberg Billionaires Index.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още